Siirry pääsisältöön

AURINKOON

🌅AURINKOON🌄

        Elokuussa 2018 Floridasta laukaistiin Parker-luotain tutkimaan Aurinkoa. Tehtävä ei ole helppo, koska Auringon valtavan vetovoiman vuoksi luotaimen jarruttamiseen kuluu 55 kertaa enemmän energiaa kuin esimerkiksi Venus-luotaimella. Jarrutus tapahtuu siten, että luotain kiertää Aurinkoa seitsemän vuoden ajan 24 kertaa hyvin elliptistä rataa lähestyen koko ajan Aurinkoa. Lähimmillään se tulee olemaan reilun kuuden miljoonan kilometrin päässä Auringosta, joka on erittäin lähellä kun ajatellaan, että Auringon halkaisija on noin1,5 milj. km ja täältä on matkaa 150 milj. km. Silloin sen nopeus on huima 725 000 km/h (201 km/sek) ja se on kovin vauhti mikä ihmisen tekemällä laitteella on koskaan ollut. Hiilikuitukomposiittikilpi suojaa sitä 1300° kuumuudelta. 
          Aurinko on niin valtava, että jos kuvitellaan maapallon olevan sen keskusta, niin pinta sijaitsee lähes kaksi kertaa kuuta kauempana olevalla kehällä.
      Yksi luotaimen tehtävistä on selvittää suurta arvoitusta, mistä johtuu, että Auringon koronassa satojen tuhansien kilometrien päässä pinnasta lämpötila on jopa 4 miljoonaa astetta, kun pintalämpötila on vain 5700°? Fysiikan lakien mukaanhan lämpöenergian pitäisi vähentyä etäisyyden kasvaessa.
        Auringon ytimessä on käynnissä ydinfuusio, joka vastaa sitä, että kymmenen miljardia vetypommia räjäytetään joka sekunti nyt jo neljä ja puoli miljardia vuotta ja toiset neljä ja puoli miljardia vuotta vielä tulossa. Joka sekunti noin 4 miljoonaa tonnia ainetta muuttuu energiaksi. Melkoinen energiapakkaus. Miksi se ei sitten räjähdä kappaleiksi? Siellä vallitsee uskomaton balanssi, kun ulompien osien painovoima pitää sen kasassa. Ydin koostuu aineen neljännestä olomuodosta, plasmasta, jossa vety hajoaa elekroneiksi ja protoneiksi. Vety-ytimet eli protonit yhdistyvät heliumytimiksi. Ytimen tiheys on korkeimmillaan 150 000 kg/m3 eli noin 150 kertaa veden tiheys. Paine on 225 miljardia ilmakehää. Siellä syntyy fotonit, jotka me koemme valona ja lämpönä. Vaikka fotonit kulkevat valon nopeudella, niiden matka ydintä ympäröivän säteily- ja konvektiovyöhykkeen läpi kestää noin satatuhatta vuotta; melkoinen kuhina niiden risteillessä edestakaisin. Auringon pintakerroksista, fotosfääristä, energiaa säteilee valonnopeudella ympäröivään avaruuteen sähkömagneettisen säteilyn kaikilla aallonpituuksilla.
        Pinnalla esiintyy satojen tuhansien kilometrien roihupurkausia, protuberansseja sekä meidän kannalta vielä vaarallisempia aurinkomyrskyjä, joiden säteily kohdalle osuessaan voi sammuttaa koko sähköverkon ja syöstä ihmiskunnan kivikauteen. Ajatelkaa elämää ilman sähköä, mikään ei toimi, kaikki ovat pimennossa, edes autot eivät liiku, koska bensiinikin tarvitsee sähkökäyttöisiä pumppuja. Ravinto loppuu, kuolonuhrit ovat vain arvailtavissa. Sähköverkon korjaaminen voi pahimmillaan viedä vuosia vuosia. Tällainen purkaus sattui viimeksi 1859, mutta tällöin ei sähköä käytetty vielä kuin lennättimeen, jonka myrsky sotki. Edellä mainittu on toki pahin skenaario, isoja purkauksia, kuten 1859 Carringtonin myrsky sattuu harvoin kohdalle ja vaikutuksista ei olla yksimielisiä. Nykyajan keskisuuri roihupurkaus pimensi Kanadan Quebeqin yhdeksäksi tunniksi ja aiheutti revontulia päiväntasaajalla asti. Näiden hiukkaspurkausten määrä vaihtelee auringon 11 vuoden pilkkumaksimin ja minimin välillä.
        Aurinko on maapallon merkittävin energianlähde, joka kasveissa tapahtuvan yhteyttämisen kautta tuottaa melkein kaiken eliökunnan kuluttamasta energiasta. Myös ihmisten fyysinen käyttövoima on Auringosta lähtöisin, sillä kaikki ravinto alkaen kasvikunnasta päättyen ravintoketjun ylimpiin lenkkeihin edustaa varastoitunutta aurinkoenergiaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

COVID-19, HISTORIAN SUURIN RIKOS IHMISKUNTAA VASTAAN

COVID-19, HISTORIAN SUURIN RIKOS IHMISKUNTAA VASTAAN             Koronakriisi alkoi, kun vuoden vaihteessa  2019-20 Kiinan Wuhanissa kerrottiin karanneen vaarallinen virus.           Koronavirukset ovat ihmisillä ja eläimillä tauteja aiheuttavien virusten heimo , joita tunnetaan kymmeniä erilaisia ja joista seitsemän voi tarttua ihmisiin. Näistä neljä aiheuttaa lieviä flunssan oireita ja kaksi on aiheuttanut epidemian, SARS-CoV (2003), joka   levisi 29 maahan, sairastuneita oli noin 8000 ja kuolleita 80 ja  MERS (2012),  joka levisi 27 maahan, sairastuneita oli noin 2500 ja kuolleita 861. Kun he julkaisivat kuvan tästä  uudesta SARS-CoV2 -viruksesta, tutkija Kalevi Korento  totesi sen olevan sama kuva kuin 2003-epidemiassa . Valtaosa väitetyistä  Covid-2-tapauksista  ovat olleet influenssa A:ta tai B:tä  ( liite 1 ), oireet, yllätys yllätys, samat. Influenssahan katosi mystisesti tilastoista kokonaan.           SARS : ia    ja MERS: iä  vastaan on yritetty kehittää rokotetta lähe

VĂ„LTTĂ„KĂ„Ă„ SIIPIKARJAA JA MUNIA

VĂ„LTTĂ„KĂ„Ă„ SIIPIKARJAA JA MUNIA Suosittelen vastedes jättämään broilerit ja kananmunat ostamatta. Tämä uutinen tulee suoraan siipikarjabisneksen ytimessä olevalta henkilöltä, joka ei ole "rokotettu" ja on täysin tietoinen asiasta. Tällä viikolla on alkanut broilerien eli kananlihan pakko"rokotukset" mRNA- piikillä. Noin 1 - 1,5 viikon päästä nämä broilerit ovat kaupoissa mRNA - lihana eli mRNA- "rokotus" tulee broilerinlihan mukana. mRNA tulee sikiön kautta ja säilyy paremmin sikiötaajuuksissa, joten muniakin kannattaa välttää. (tieto annettu lauantaina 13. elokuuta 2023) 

Ă„LKĂ„Ă„ OTTAKO 5G-LIITTYMĂ„Ă„

Ă„LKĂ„Ă„ OTTAKO 5G-LIITTYMĂ„Ă„           5G ei paranna yhteyksien tai puhelimien ominaisuuksia pätkän vertaa. Syy, miksi operaattorit suorastaan puoliväkisin tyrkyttävät 5G-liittymää, selviää seuraavasta:           Koronaruiskeet sisältävät erittäin myrkyllistä  grafeenioksidia ,  joka on niin terävää, että partikkeleiden reuna on vain  yhden atomin paksuinen  ja se repii hiussuonten seinämiä saaden aikaan  verenvuotoja  ja  suonitukoksia . Se saa  5G:n  avulla jopa  positiivisen varauksen j a on täten  yhdistettävissä  virtuaalimaailmaan.  Se on myös  syöpää aiheuttavaa .            5G-solutornisignaalit luovat mikrovirtoja kehossa. Tiedämme jo, että 5G-signaalit voivat aiheuttaa sähkövirtoja ihmiskehossa jopa huomattavan etäisyyden päästä. Tärkeä artikkeli, jonka on kirjoittanut Dr. Joseph Mercola ja julkaistu Children’s Health Defense -lehdessä paljastaa, että matkapuhelimien 5G-säteily johtaa mitattavissa oleviin biologisiin ja kemiallisiin muutoksiin ihmiskehossa. Hänen artikkelistaan: