Siirry pääsisältöön

BRICS - IHMISKUNNAN TOIVO

BRICS - IHMISKUNNAN TOIVO 

           22.8.2023 julkistetaan BRICS-kultavakuusvaluutta, joka on merkittävin kansainvälisen rahoituksen kehitys vuodesta 1971 lähtien, Jim Rickards arvioi The Daily Reckoningissa.
          Siihen liittyy merkittävän uuden valuutan käyttöönotto, joka voi heikentää dollarin roolia maailmanlaajuisissa maksuissa ja lopulta syrjäyttää Yhdysvaltain dollarin johtavana maksuvaluuttana ja varantovaluuttana. Se voi tapahtua muutamassa vuodessa. Prosessi, jolla tämä tapahtuu, on ennennäkemätön, ja maailma ei ole valmistautunut tähän geopoliittiseen shokkiaaltoon.
        Tämän rahallisen shokin toimittaa BRICS-niminen ryhmä. Lyhenne BRICS tarkoittaa Brasiliaa, Venäjää, Intiaa, Kiinaa ja Etelä-Afrikkaa.
        Tämä BRICS-maiden peli globaalin varantovaluutan asemasta vaikuttaa maailmankauppaan, suoriin ulkomaisiin sijoituksiin ja sijoittajien salkkuihin dramaattisilla ja odottamattomilla tavoilla.
          Tärkein kehitys BRICS-järjestelmässä koskee BRICS-jäsenyyden laajentamista. Tämä on johtanut BRICS+-nimen epäviralliseen käyttöön laajentuneelle organisaatiolle.
          Tällä hetkellä kahdeksan maata on virallisesti hakenut jäsenyyttä ja 17 muuta on ilmaissut kiinnostuksensa liittyä. Kahdeksan virallista hakijaa ovat: Algeria, Argentiina, Bahrain, Egypti, Indonesia, Iran, Saudi-Arabia ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat.
          Kiinnostuksensa ovat ilmaisseet 17 maata: Afganistan, Bangladesh, Valko-Venäjä, Kazakstan, Meksiko, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Senegal, Sudan, Syyria, Thaimaa, Tunisia, Turkki, Uruguay, Venezuela ja Zimbabwe.
          Tässä luettelossa on muutakin kuin vain henkilöstömäärän lisääminen tulevissa BRICS-kokouksissa.
            Jos Saudi-Arabia ja Venäjä ovat molemmat jäseniä, se tarkoittaa kahta maailman kolmesta suurimmasta energiantuottajasta yhden katon alla, Yhdysvallat on kolmas.
          Jos Venäjä, Kiina, Brasilia ja Intia ovat kaikki jäseniä, se tarkoittaa neljää maailman seitsemästä suurimmasta maasta maamassalla mitattuna, ja niillä on 30 % maapallon kuivasta pinnasta ja niihin liittyvistä luonnonvaroista.
          Lähes 50 % maailman vehnän ja riisin tuotannosta sekä 15 % maailman kultavarannoista on BRICS-maissa. Samaan aikaan Kiina, Intia, Brasilia ja Venäjä ovat neljä planeetan yhdeksästä väkirikkaimmasta maasta, joiden yhteenlaskettu väkiluku on 3,2 miljardia ihmistä eli 40 prosenttia maapallon väestöstä.
          Kiinan, Intian, Brasilian, Venäjän ja Saudi-Arabian yhteenlaskettu bruttokansantuote on 29 biljoonaa dollaria eli 28 prosenttia maailman nimellis-BKT:stä. Jos BKT:n mittaamiseen käytetään ostovoimapariteettia, BRICS-osuus on yli 54 %. Venäjällä ja Kiinalla on myös kaksi maailman kolmesta suurimmasta ydinasearsenaalista (toinen johtaja on Yhdysvallat).
          Kaikilla mitoilla – väestöllä, maa-alalla, energiantuotannolla, BKT:lla, elintarviketuotannolla ja ydinaseilla mitattuna – BRICS ei ole vain yksi monenvälinen keskusteluyhteiskunta. Se on merkittävä ja uskottava vaihtoehto lännen hegemonialle. Yhdessä toimiva BRICS on yksi napa uudesta moninapaisesta tai jopa kaksinapaisesta maailmasta.
           Kun uuden valuutan lanseeraus julkistetaan elokuussa, valuutta ei putoa tyhjään kenttään. Se tulee osaksi pitkälle kehitettyä pääoman ja viestinnän verkostoa. Tämä verkosto parantaa huomattavasti sen menestymismahdollisuuksia.
          BRICS-maat kehittävät myös tietoliikennejärjestelmää, joka yhdistäisi sen jäsenet. Sitä kehitetään nimellä BRICS Cable. Osa BRICS Cablen motiiveista on estää Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston vakoilu olemassa olevien kaapeliverkkojen kautta kulkevaan viestiliikenteeseen. Tämän tarkoitus on Yhdysvaltain dollarin heikentäminen pakotteiden avulla.
           Varoitin useaan otteeseen vuosina 2007-2014 Yhdysvaltain valtiovarainministeriön, Pentagonin ja tiedusteluyhteisön virkamiehiä siitä, että dollaripakotteiden liikakäyttö tai väärinkäyttö saattaisi vastustajat hylkäämään dollarin välttääkseen pakotteiden vaikutuksen. Tämä johtaisi pakotteiden tehon heikkenemiseen, Yhdysvalloille määrättyihin odottamattomiin kustannuksiin ja lopulta itse dollariin kohdistuvan luottamuksen romahtamiseen. Nämä varoitukset jätettiin useimmiten huomiotta.
           Olemme nyt saavuttaneet tämän ennusteen ensimmäisen ja toisen vaiheen ja olemme todella lähellä kolmatta.
           Vuosien ajan Yhdysvallat on käyttänyt pakotteita rangaistakseen Iranin kaltaisia ​​valtioita. Mutta Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten Venäjälle asettamat sanktiot sen Ukrainaan hyökkäyksen jälkeen viime vuonna menivät paljon pidemmälle kuin aikaisemmat pakotejärjestelmät. Ne olivat ennennäkemättömiä.
           Monet muut kansakunnat alkoivat päätellä, että he voisivat olla seuraavat, jos ne ottavat yhteen Yhdysvaltojen kanssa tietyissä asioissa. Ja tämä pelko on suuresti nopeuttanut pyrkimystä luopua dollarijärjestelmästä kokonaan.
           Tämä halu ei rajoitu nykyisiin kohteisiin, kuten Venäjään, vaan sitä jakavat mahdolliset kohteet, kuten Kiina, Iran, Turkki, Saudi-Arabia, Argentiina ja monet muut.
          BRICS+ on realistinen pyrkimys vähentää maailmanlaajuisten maksujen ja lopulta maailmanlaajuisten varantojen dollariperustaa.
          Maailmanlaajuinen halu siirtyä pois dollarista kansainvälisen tavara- ja palvelukaupan vaihtovälineenä on tuskin uutta. Erona nykyään on se, että se on siirtynyt keskusteluvaiheesta todellisuudeksi huomattavan lyhyessä ajassa.
          Dubai ja Kiina ovat äskettäin sopineet järjestelystä, jonka mukaan Dubai hyväksyy Kiinan yuanin maksuna Dubaista vietävästä öljystä. Dubai puolestaan ​​voi käyttää yuania ostaakseen puolijohteita tai teollisuustuotteita Kiinasta.
          Saudi-Arabia ja Kiina ovat keskustelleet samanlaisista öljyn juanjärjestelyistä, mutta mitään lopullista ei ole vielä ole lyöty lukkoon. Näitä keskusteluja mutkistaa Saudi-Arabian pitkäaikainen petro-dollarisopimus Yhdysvaltojen kanssa. Kuitenkin jonkin verran edistystä näillä linjoilla odotetaan laajalti.
           Kiina ja Brasilia ovat äskettäin päässeet laajaan kahdenväliseen valuuttasopimukseen, jossa kumpikin maa hyväksyy kaupassa toisen valuutan. Samaan aikaan Kiinan ja Venäjän välillä on kasvava strateginen suhde, kun kaksi suurvaltaa kohtaavat yhdessä Yhdysvallat. Maiden välisessä kauppasuhteessa Venäjä voi maksaa ruplissa kiinalaisista teollisuustuotteista ja muusta viennistä, kun taas Kiina maksaa juaneina Venäjän energiasta, strategisista metalleista ja asejärjestelmistä.
         Uusi BRICS+valuutta voi kuitenkin pian korvata kaikki nämä järjestelyt ja se julkistetaan Durbanissa Etelä-Afrikassa vuosittaisessa BRICS-johtajien huippukokouksessa elokuun 22-24 pv.
         Valuutta on sidottu hyödykekoriin käytettäväksi jäsenten välisessä kaupassa. 
          Todennäköisesti uusi BRICS+valuutta ei olisi saatavilla paperisena seteleinä käytettäväksi jokapäiväisessä asioissa. Se olisi digitaalinen valuutta luvatussa reskontrassa, jota ylläpitää uusi BRICS+rahoituslaitos, jossa on salattu viestiliikenne osallistuvien osapuolten erääntyneiden tai velkaa koskevien maksujen tallentamiseen. (Tämä ei ole kryptovaluutta, koska sitä ei ole hajautettu, sitä ei ylläpidetä lohkoketjussa eikä se ole avoin kaikille osapuolille ilman lupaa.)
           BRICS-työryhmien tuoreimmat tiedot ovat, että tämä korin arvostusmenetelmä kohtaa samat ongelmat, joita John Maynard Keynes kohtasi Bretton Woodsin kokouksissa vuonna 1944.
           Keynes ehdotti alun perin hyödykekorin lähestymistapaa maailmanvaluutalle, jota hän kutsui bancoriksi. Vaikeus on se, että mihinkään koriin sisältyvät maailmanlaajuiset hyödykkeet eivät ole täysin vaihdettavissa (raakaöljyä on yli 70 laatua, jotka erottuvat muun muassa viskositeetin ja rikkipitoisuuden perusteella). Lopulta Keynes näki, että hyödykekori ei ole välttämätön ja että yksi hyödyke – kulta – palvelisi paremmin valuutan ankkuroimista mukavuus- ja yhdenmukaisuussyistä.
           Perustuen hyödykekorien epäkäytännöllisyyteen yhtenäisinä arvon säilyttäjinä näyttää todennäköiseltä, että uusi BRICS+-valuutta on sidottu kullan painoon. Tämä tukee BRICS-jäsenten Venäjän ja Kiinan vahvuuksia. Ne ovat maailman kaksi suurinta kullantuottajaa ja sijoittuvat kuudenneksi ja seitsemänneksi sadan kultavarannon omaavan maan joukossa.
         Näitä ja niihin liittyviä kehityssuuntia mainostetaan usein "dollarin lopuksi varantovaluuttana". Tällaiset kommentit paljastavat ymmärryksen puutteen siitä, miten kansainväliset raha- ja valuuttajärjestelmät todellisuudessa toimivat.
           Suurin virhe lähes kaikissa tällaisissa analyyseissä on se, että maksuvaluutan ja varantovaluutan roolia ei eroteta. Maksuvaluuttoja käytetään tavaroiden ja palveluiden kaupassa. Kansakunnat voivat käydä kauppaa millä tahansa maksuvaluutalla - sen ei tarvitse olla dollareita.
         Varavaluutat (ns.) ovat erilaisia. Ne ovat pohjimmiltaan suvereenien valtioiden säästötilejä, jotka ovat ansainneet ne kauppaylijäämillä. Näitä saldoja ei pidetä valuuttamuodossa, vaan arvopapereina.
          Kun analyytikot sanovat, että dollari on johtava varantovaluutta, he itse asiassa tarkoittavat sitä, että maat pitävät reserviään arvopapereissa, jotka ovat tietyn valuutan määräisiä. Nämä omistukset ovat 60 % maailman varannoista Yhdysvaltain dollarimääräisiä valtion arvopapereita. Varannot eivät itse asiassa ole dollareissa; ne ovat arvopapereissa.
           Kun analyytikot sanovat, että dollari on johtava varantovaluutta, he itse asiassa tarkoittavat sitä, että maat pitävät varantojaan tietyn valuutan määräisissä arvopapereissa. 60 % maailman varoista ovat Yhdysvaltain dollarimääräisiä valtion arvopapereita. Reservit eivät itse asiassa ole dollareissa; ne ovat arvopapereissa.
         Tämän seurauksena et voi olla varantovaluutta ilman suuria, hyvin kehittyneitä valtion joukkovelkakirjamarkkinoita. yksikään maa maailmassa ei ole lähellä Yhdysvaltain treasury-markkinoita koon, maturiteettien valikoiman, likviditeetin, selvityksen, johdannaisten ja muiden tarpeellisten ominaisuuksien suhteen.
          Todellinen este toiselle valuutalle varantovaluuttana on joukkovelkakirjamarkkinoiden puuttuminen, joille varoja todella sijoitetaan. Siksi on niin vaikeaa syrjäyttää rahastoja varantovaroiksi vaikka haluaisi. Jälleen kerran, mikään maailman maa ei voi tulla lähelle meitä tässä suhteessa, mutta tässä se tulee mielenkiintoiseksi ja miksi dollari voi menettää johtavan varantoasemansa paljon nopeammin kuin aiemmin on ajateltu.
           Tämä johtuu siitä, että brics+-valuutta tarjoaa mahdollisuuden hypätä treasury-markkinoilla ja luoda syvät, likvidit joukkovelkakirjamarkkinat, jotka voivat haastaa valtionkassat maailman näyttämöllä lähes tyhjästä.
           Tärkeintä on luoda BRICS+-valuuttalainamarkkinat 20:ssä tai useammassa maassa kerralla luottaen siihen, että kunkin maan yksityissijoittajat ostavat joukkovelkakirjat.
           BRICS+-joukkovelkakirjalainoja tarjottaisiin pankkien, postitoimistojen ja muiden vähittäismyyntipisteiden kautta. ne olisivat brics+-valuutassa, mutta sijoittajat voisivat ostaa ne paikallisessa valuutassa markkinaperusteisilla valuuttakursseilla.
          Koska valuutalla on kultavakuus, se tarjoaisi houkuttelevan arvon säilytyspaikan verrattuna inflaatioon tai oletuskyvyttömyyteen alttiisiin paikallisiin instrumentteihin sellaisissa maissa kuin Brasiliassa tai Argentiinassa. varsinkin kiinalaiset pitävät tällaisia ​​sijoituksia houkuttelevina, koska ne ovat suurelta osin kiellettyjä ulkomaisilla markkinoilla ja ne ylisijoitetaan kiinteistöihin ja kotimaisiin osakkeisiin.
           Vie aikaa, ennen kuin tällaiset markkinat houkuttelevat institutionaalisia sijoittajia, mutta BRICS+-instrumentteihin sijoittamisen valtava määrä Intiassa, Kiinassa, Brasiliassa ja Venäjällä sekä muissa maissa samanaikaisesti voi imeä BRICS+-valuutan maailmankaupasta syntyviä ylijäämiä. 
           Lyhyesti sanottuna tapa luoda välitön varantovaluutta on luoda välittömät joukkovelkakirjamarkkinat käyttämällä omia kansalaisiasi halukkaina ostajina.
           Yhdysvallat teki jotain vastaavaa vuonna 1917. Vuosina 1790-1917 Yhdysvaltain joukkovelkakirja-markkinat olivat vain ammattilaisille. vähittäismarkkinoita ei ollut. Tämä muuttui ensimmäisen maailmansodan aikana, kun Woodrow Wilson valtuutti vapausobligaatiot sodan rahoittamiseksi.
        Jokaisessa suuressa kaupungissa järjestettiin joukkovelkakirjojen mielenosoituksia ja vapauden obligaatioparaateja. siitä tuli isänmaallinen velvollisuus ostaa vapausobligaatioita. panos toimi, ja se muutti myös rahoitusta. se oli maailman alku, jossa jokapäiväiset amerikkalaiset alkoivat ostaa osakkeita, joukkovelkakirjoja ja arvopapereita yksityissijoittajina.
          Jos BRICS+ käyttää eräänlaista vapausobligaatioiden isänmaallista mallia, he voivat hyvinkin pystyä luomaan brics+-valuuttamääräisiä kansainvälisiä varantovaroja ilman kehittynyttä markkinatukea.
         Tämä koko tapahtuman käänne, uuden kultavakuuteisen valuutan nopea käyttöönotto maksuvaluuttana ja asteittainen käyttöönotto varantovaluuttana alkaa elokuun 22. päivä vuosien kehityksen jälkeen.
          Suoria osallistujia lukuun ottamatta maailma on enimmäkseen sivuuttanut tämän mahdollisuuden. Seurauksena on kansainvälisen valuuttajärjestelmän mullistus muutaman viikon sisällä.
           

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

COVID-19, HISTORIAN SUURIN RIKOS IHMISKUNTAA VASTAAN

COVID-19, HISTORIAN SUURIN RIKOS IHMISKUNTAA VASTAAN             Koronakriisi alkoi, kun vuoden vaihteessa  2019-20 Kiinan Wuhanissa kerrottiin karanneen vaarallinen virus.           Koronavirukset ovat ihmisillä ja eläimillä tauteja aiheuttavien virusten heimo , joita tunnetaan kymmeniä erilaisia ja joista seitsemän voi tarttua ihmisiin. Näistä neljä aiheuttaa lieviä flunssan oireita ja kaksi on aiheuttanut epidemian, SARS-CoV (2003), joka   levisi 29 maahan, sairastuneita oli noin 8000 ja kuolleita 80 ja  MERS (2012),  joka levisi 27 maahan, sairastuneita oli noin 2500 ja kuolleita 861. Kun he julkaisivat kuvan tästä  uudesta SARS-CoV2 -viruksesta, tutkija Kalevi Korento  totesi sen olevan sama kuva kuin 2003-epidemiassa . Valtaosa väitetyistä  Covid-2-tapauksista  ovat olleet influenssa A:ta tai B:tä  ( liite 1 ), oireet, yllätys yllätys, samat. Influenssahan katosi mystisesti tilastoista kokonaan.           SARS : ia    ja MERS: iä  vastaan on yritetty kehittää rokotetta lähe

VÄLTTÄKÄÄ SIIPIKARJAA JA MUNIA

VÄLTTÄKÄÄ SIIPIKARJAA JA MUNIA Suosittelen vastedes jättämään broilerit ja kananmunat ostamatta. Tämä uutinen tulee suoraan siipikarjabisneksen ytimessä olevalta henkilöltä, joka ei ole "rokotettu" ja on täysin tietoinen asiasta. Tällä viikolla on alkanut broilerien eli kananlihan pakko"rokotukset" mRNA- piikillä. Noin 1 - 1,5 viikon päästä nämä broilerit ovat kaupoissa mRNA - lihana eli mRNA- "rokotus" tulee broilerinlihan mukana. mRNA tulee sikiön kautta ja säilyy paremmin sikiötaajuuksissa, joten muniakin kannattaa välttää. (tieto annettu lauantaina 13. elokuuta 2023) 

ÄLKÄÄ OTTAKO 5G-LIITTYMÄÄ

ÄLKÄÄ OTTAKO 5G-LIITTYMÄÄ           5G ei paranna yhteyksien tai puhelimien ominaisuuksia pätkän vertaa. Syy, miksi operaattorit suorastaan puoliväkisin tyrkyttävät 5G-liittymää, selviää seuraavasta:           Koronaruiskeet sisältävät erittäin myrkyllistä  grafeenioksidia ,  joka on niin terävää, että partikkeleiden reuna on vain  yhden atomin paksuinen  ja se repii hiussuonten seinämiä saaden aikaan  verenvuotoja  ja  suonitukoksia . Se saa  5G:n  avulla jopa  positiivisen varauksen j a on täten  yhdistettävissä  virtuaalimaailmaan.  Se on myös  syöpää aiheuttavaa .            5G-solutornisignaalit luovat mikrovirtoja kehossa. Tiedämme jo, että 5G-signaalit voivat aiheuttaa sähkövirtoja ihmiskehossa jopa huomattavan etäisyyden päästä. Tärkeä artikkeli, jonka on kirjoittanut Dr. Joseph Mercola ja julkaistu Children’s Health Defense -lehdessä paljastaa, että matkapuhelimien 5G-säteily johtaa mitattavissa oleviin biologisiin ja kemiallisiin muutoksiin ihmiskehossa. Hänen artikkelistaan: